Congressprokkels - Celina, Ergocoach zorg

Het Ergonomiecongres is mijn jaarlijks bijscholingsmoment over ergonomie in de zorg. VerV is in onze instelling toch een referentie waar specialisten hun passie en kennis delen. Het geeft steeds een energieboost om stappen vooruit te kunnen zetten in de eigen instelling. Het ontmoeten van andere ergocoaches en ergonomen maakt het congres voor mij uniek.

Na de plenaire sessie volg ik de sessie “coaching”. Dat is wat ik in mijn rol vooral moet doen. Het is tof dat dergelijke sessies ook op het congres aan bod komen. Ik hoop hier vooral praktische tips op te doen. Guido heb ik al eens gehoord en is een goede spreker en coach.

De tweede sessie was echt wel een moeilijke keuze. Graag had ik presentatievaardigheden of Tilthermometer gevolgd, maar de sessie “Beleid ziekenhuis” springt er toch wel uit. Grote ziekenhuizen hebben veel middelen, dus hier hoop ik veel inspiratie op te doen voor onze eigen zorginstelling. Het kan een goede leidraad zijn voor ons eigen kompas.

In de namiddag is het dan “overtuigen en motiveren” geworden. De praktische sessies op het Ergonomiecongres vind ik altijd een meerwaarde, maar dit jaar kies ik toch voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Jammer voor de sessie “innovaties in de zorg”, maar in mijn rol als Ergocoach is overtuigen en motiveren heel belangrijk. Het impact hebben bij de verschillende stakeholders en de beïnvloedingsprincipes prikkelen mijn interesse.

Het ziet er weer tof uit! Het Ergonomiecongres is steeds een aangename ontmoeting in een rustige en collegiale sfeer. Je beseft dat je er niet alleen voor staat en neemt steeds passie en drive mee naar huis. 

Je eigen programma samenstellen en inschrijven voor het Ergonomiecongres doe je op www.ergonomiecongres.be.  

 

 

Nieuws

Presentaties studiedag "Goede praktijken in ergonomie" 2018

Om het jaar goed in te zetten organiseerde de VerV op 23 januari 2018 zijn jaarlijkse studiedag "Goede praktijken in ergonomie" of de Nieuwjaarsontmoeting. Lees hieronder de presentaties en bekijk de sfeerbeelden. Gezonde kantoren volgens de WELL standaard Evelien Koekkoek, ...
Lees meer

Inzendingen "Goede praktijk ergonomie 2016"

Met 20 inzendingen kende deze eerste prijs voor "Goede praktijk ergonomie 2016" een mooie respons. Opvallend was het brede publiek dat met ergonomie bezig is: van preventieadviseur niveau I tot II, van bachelor LO tot master productontwikkeling, van studerende tot werkende ergonoom... Hieronder een...
Lees meer

Start nieuwe Vlaamse Ergonomie Vereniging - VerV

De Vlaamse Ergonomie Vereniging is gegroeid uit de Nederlandstalige vleugel van BES. De dynamiek die de voorbije jaren werd opgebouwd, wordt verdergezet in een zelfstandig netwerk. Op deze manier kunnen een aantal specifieke doelen duidelijker gerealiseerd worden: - uitwisselen van kennis en...
Lees meer