Ergoday kantoor "Deconnectie" - 23/03/2020

De Ergoday Kantoor op 23 maart 2020 staat in het teken van "deconnectie". Ergonomie is ook efficiënt werken en dat betekent dat men ook moet kunnen deconnecteren. Zoals rust voor een topsporter, zo is deconnectie een belangrijk onderdeel van het werk om optimaal te kunnen presteren. Florence Pérès zal zorgen voor een theoretisch kader, waarna Atos en Studiebureau Jonckheere hun toepassing in de praktijk toelichten. Wees er zeker bij en schrijf je in!

12u30 Welkom
13u00 Focus your brain
           Florence Pérès
14u30 Pauze
15u00: Twee uur verplichte stilte per dag
            Studiebureau Jonckheere
15u30: Scheiding tussen werk en privé praktisch geregeld
             Atos
16u30: Einde

Wanneer: 23 maart 2020 om 13u00
Waar: ING Antwerpen, Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen
Kost: 100 euro leden, 200 euro niet-leden
Inschrijven: online inschrijven

Meer focus en minder digitale afleiding voor meer productiviteit en minder stress
We leven in een tijdperk van information overload en extreme afleiding waarin sprake is van de 'productiviteitsparadox'; ondanks efficiënte technologische innovaties is onze productiviteit de laatste jaren afgenomen terwijl onze stress beleving is toegenomen. We kunnen ons niet meer focussen, lijden aan FOMO en worstelen om tijd te vinden. Het connecteren met elkaar is ook al een uitdaging geworden. 

Met de komst van AI en robots is het meer dan ooit van belang om te waken over onze mentale mogelijkheden en unieke menselijke vaardigheden. Het leren hanteren en managen van onze aandacht is hierin een sleutelelement. Vandaar dat aandacht ook wel het nieuwe IQ wordt genoemd.

Tijdens deze sessie zal Florence Pérès, auteur van het boek Digital Detox, toelichten wat de impact is van een voortdurend versnipperde aandacht en een gebrek aan focus op ons brein, onze stressbeleving en waarom het onze performantie drastisch aantast. Vervolgens geeft ze aan hoe we onze mentale fitheid kunnen trainen en hoe werkgevers het best kunnen omgaan met (digitale) afleiding bij hun medewerkers.