Webinar "Gezond telewerk"

Het Provinciaal Veiligheidscomité Limburg organiseerde op 27/04 een webinar rond "gezond telewerk". Het thuiswerken werd daarbij bekeken vanuit de wetgeving, ergonomie, psychsociale aspecten en vitaliteit. Voor VerV bezorgden volgende leden de inhoudelijke bijdrage voor ergonomie: Mathias De Waele, Alexandra Vankerkhoven en Manja Borremans.

Bekijk de presentatie hier (.pdf)

Telewerk werd lang beschouwd als een eerder beperkte mogelijkheid om af en toe te ontsnappen aan de drukte van het werken in open kantoren, de toenemende files etc. Ook bood het de mensen de mogelijkheid werk- en privé leven wat beter op elkaar af te stemmen. Door de gebeurtenissen van het voorbije jaar werd telewerken echter gekatapulteerd van uitzondering tot norm. Dit bracht, en brengt nog steeds, vele uitdagingen met zich mee, voor zowel werkgevers als werknemers.

Een nadere blik werpen op gezond telewerk was dan ook noodzakelijk, daar deze manier van werken vandaag niet meer uit de professionele sfeer weg te denken is. Tijdens deze studienamiddag werd ingegaan op het wetgevend kader waarbinnen de rechten alsook de plichten van organisaties en medewerkers op een rijtje werden gezet, psychosociale aspecten werden in een theoretisch kader geschetst en de deelnemers kregen “hands-on” informatie om de telewerker te ondersteunen.

Nieuws

Deze sectie is leeg.