Spreker in de kijker - Noortje De Baets en Sofie Van Belle

Het Ergonomiecongres op 24 oktober 2023 komt er snel aan. Graag laten we ook de sprekers aan het woord over hun sessie en verwachtingen. Noortje De Baets en Sofie Van Belle zijn actief bij UZ Gent.

Wat gaan jullie vertellen op het Ergonomiecongres?
In onze sessie “Valpreventie onder de loep” zullen we de valproblematiek toelichten en het beleid hierrond in UZ Gent. Daarbij stellen we een concrete aanpak voor in vier fasen: risicoscreening, multifactoriële evaluatie, multifactoriële interventies en informatieoverdracht. Valpreventie is nog steeds de beste manier om mensen niet van de grond te moeten oprapen.

Wat verwachten jullie van het Ergonomiecongres?
De principes van valpreventie zijn van toepassing op verschillende sectoren in de zorg. We verwachten daarom een divers publiek om onze ervaring te delen, maar zijn ook geïnteresseerd om ideeën uit te wisselen.

Wat is jullie link met ergonomie?
De vraag kwam van onze collega Filip Buckens, ergonoom binnen UZ Gent. We willen vooral het breder kader schetsen en het belang van valpreventie duiden. Het is belangrijk dat de zorgverlener een goede risico-inschatting kan maken. Beter voorkomen van een val dan dat de patiënt moet recht geholpen worden, met risico’s voor patiënt en zorgverlener als gevolg.


 

 

Nieuws

Start nieuwe Vlaamse Ergonomie Vereniging - VerV

De Vlaamse Ergonomie Vereniging is gegroeid uit de Nederlandstalige vleugel van BES. De dynamiek die de voorbije jaren werd opgebouwd, wordt verdergezet in een zelfstandig netwerk. Op deze manier kunnen een aantal specifieke doelen duidelijker gerealiseerd worden: - uitwisselen van kennis en...
Lees meer