Human Factors NL Jaarcongres 2021

Het Human Factors NL Jaarcongres had als toepasselijk thema "Let's get physical". Het was een aangenaam weerzien van collega's in levende lijve. De collega's van de ergonomievereniging uit Nederland hadden dan ook hun beste beentje voorgezet met plenaire sessies en parallelle workshops. De setting van de campus industrieel ontwerpen maakte het geheel af.

Lees hier de VerV presentatie "Inclusiev Ergonomie"
* Inclusie werknemers met handicap of ziekte, Jenifer Schmit
* Van re-integratie naar een integrale optimalisatie, Hanne Kenis
* Hoe zorgen voor medewerkers met een handicap, Filip Buckens

VerV was uiteraard ook present. Roeland Motmans had het genoeg om de keynote speaker over "Human Robot Interaction" te introduceren alsook de VerV sessie "Inclusieve ergonomie". Een ergonoom past het werk aan aan de mens... En dat zouden dan toch alle mensen moeten zijn, ook die met een chronische beperking of ziekte.

Jenifer Schmit lichtte het beleid van de Vlaamse Overheid toe aan de hand van enkele voorbeelden uit de kantooromgeving. Hanne Kenis van Back In won enkele jaren geleden de VerV Ergonomieprijs met een re-integratietraject bij Menken. Het traject mondde immers uit in een integrale optimalisatie van het lossen van containers die het werk voor iedereen makkelijker maakte. Filip Buckens tot slot illustreerde twee pertinente casussen van UZ Gent. Mensen met een beperking willen ook volwaardig deel uitmaken van hun team en willen ook gelijkwaardig zijn. Dat leidde tot mooie oplossingen.


Jenifer Schmit in actie over het beleid van de Vlaamse Overheid.


Hanne Kenis bespreekt de stappen van een geslaagde re-integratie.


Filip Buckens besprak twee concrete cases van UZ Gent met oplossingen.


Sfeerbeeld workshop UPPS, Ultra Personalized Products and Services.

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.