Balans connectie en deconnectie

Technologie zorgt dat we steeds geconnecteerd (kunnen) zijn. Dat vormt een uitdaging voor ons digitaal welzijn en productiviteit. Alice Verlinden zal op de Ergoday "Werken met focus" (30/03) het actuele onderzoek rond digitale deconnectie toelichten. Hier ontdek je ook de tips voor jezelf als werknemer en voor je werkgever.

Bekijk het volledige programma van de Ergoday

Inhoud:
Smartphones, laptops, e-mails… ze hebben ons (werk)leven sterk veranderd. Terwijl ICT op de werkvloer werden ingezet om de communicatie en efficiëntie van werknemers te verhogen, is er is ook een keerzijde aan de medaille. Technologie is een bron van afleiding en overbelasting, het kan de grenzen tussen werk en privé doen vervagen, en maakt het moeilijker om te herstellen wanneer men altijd ‘aan’ staat. Kortom: ICT vormen een uitdaging voor het welzijn én de productiviteit van werknemers.

Op welke manier gaan werknemers en organisaties hier dan best mee om? Is er zoiets als optimale connectiviteit? Deze lezing geeft je inzicht in het actuele onderzoek rond digitale deconnectie, en het belang hiervan voor ons digitaal welzijn.

Bio:
Alice Verlinden is doctoraatsonderzoekster o.l.v. prof. Elfi Baillien en prof. Marijke Verbruggen, aan de onderzoeksgroep Werk en Organisatiestudies van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (KU Leuven). In haar onderzoek bestudeert ze de impact van ICT-gebruik op het welbevinden en de productiviteit van werknemers, en gaat ze na op welke manier zij hun ICT-gebruik kunnen reguleren in een zoektocht naar digitaal welzijn.

Naar een recht op deconnectie in België? - BECI

Nieuws

Deze sectie is leeg.