Worksafe beurs - lezingen ergonomie 27/03

De Worksafe beurs vindt plaats op 27 en 28 maart te Antwerpen. Naast exposanten over veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk, zijn er ook masterclasses. Zo voorziet VerV twee interessante lezingen rond ergonomie op 27 maart. Lees hieronder de korte inhoud en schrijf je in met de code 10098.

Het kantoor van de toekomst - Blijf niet bij de pakken neerzitten!

10u30-12u15 Brenda Vanmontfort, Premed

Problemen die vandaag de dag naar boven komen bij beeldschermwerk zijn een verstoorde concentratie, gebrek aan privacy, spier- en gewrichtsklachten, vermoeide ogen, een lager mentaal welbevinden…

De werkgroep kantoor van de Vlaamse Ergonomie Vereniging, VerV, heeft een praktijkrichtlijn rond kantoorinrichting opgesteld. Het resultaat is een consensus over een aantal principes rond werken op kantoor die een oplossing kunnen bieden voor bovenstaande problemen.

Er worden tijdens deze sessie bovendien praktische tips aangehaald om het welzijn op kantoor te verbeteren en om zo het kantoor van de toekomst vandaag al te kunnen realiseren.
 

Machineveiligheid VS ergonomie. Opportuniteiten en valkuilen bij het implementeren van innovatieve hulpmiddelen in de industrie en de zorg

13u30-15u15 Matthias De Waele, CLB

Wat is de stand van zaken m.b.t werken met innovatieve hulpmiddelen nu en wat komt er aan in de toekomst? Is een cobot bijvoorbeeld interessant voor uw omgeving?

  • Waar moet u aan denken bij implementatie?
  • Vergeet naast het economisch standpunt ook het ergonomische niet!
  • Machineveiligheid
  • Implementatie hulpmiddelen
  • Risicoanalyse machineveiligheid ook koppelen aan de ergonomische risicoanalyse

Kom aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de industrie en de zorg te weten wat de voor- en nadelen zijn. Wat zijn de lessons learned?

Praktische info:
Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
Website

Nieuws

Deze sectie is leeg.