Woonzorggroep GVO ondertekent charter ergonomie

Tijdens de maand van de ergonomie ondertekenden 10 woonzorgcentra van de West-Vlaamse zorggroep GVO het VerV-charter ergonomie in de zorg. Hiermee bekrachtigen de directies hun ambitie voor een effectief en duurzaam ergonomiebeleid. De plechtige ondertekening vormde meteen de kick-off van hun ambitieus stappenplan ergonomie. De 10 autonome woonzorgcentra zijn meteen de eerste binnen de ouderenzorg die dit charter ondertekenen.

De praktijkrichtlijn "verplaatsen van personen" vormt de basis van dit charter. Bewoners worden daarbij ingedeeld volgens mobiliteitsklasse of wat ze zelf nog kunnen doen. Op basis daarvan blijken dan welke hulpmiddelen er nodig zijn voor de verschillende transfers. Het aftoetsen daarvan gebeurt aan de hand van de VerV Tilthermometer. Dit is een tool om een risicoanalyse ergonomie op het niveau van de afdeling te doen.

Lieven Maertens lichtte aan 70 enthousiaste ergonomiedeskundigen van de 10 woonzorgcentra de praktijkrichtlijn toe. Een eerste stap is een analyse van het aantal hulpmiddelen die aanwezig zijn en al of niet gebruikt worden. De GVO zorggroep zal simultaan de implementatie doen van de mobiliteitsklassen en de VerV tilthermometer.

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.