Verslag webinar "Tijd voor een telewerkbeleid"

Op 22 september was het de Nationale Telewerkdag, een organisatie van VIAS en FOD Mobiliteit en Vervoer. Voor VerV was het alvast alle hens aan dek. Enerzijds was er onze eigen webinar en anderzijds was VerV spreker op de webinar van de organisatoren.

In onze webinar "Hoog tijd voor een telewerkbeleid" werden de verschillende onderdelen toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. VerV heeft daarvoor ook heel wat materiaal ontwikkeld: een voorbeeld van bijlage aan de arbeidsovereenkomst, een brochure voor werkgever en een brochure voor werknemers. De opname van de webinar is te vinden op de login-pagina.

VIAS en FOD Mobiliteit en Vervoer ter gelegenheid van Nationale Telewerkdag een online debat over telewerk. Er werd rond vijf stellingen gedebatteerd door ACV, Bar d’Office, HP, SD Worx, Stoomlink en VerV. De stellingen waren gebaseerd op bevragingen rond telewerk die recent werden uitgevoerd door VIAS en SD Worx. Zo bleek bijvoorbeeld uit de bevraging van SD Worx dat 42% van de bedrijven een telewerkbeleid heeft. Algemeen kan worden gesteld dat nog (te) veel aan occasioneel telewerk wordt gedaan op structurele basis. Het volledige debat kan worden herbekeken op https://youtu.be/sRCLrp_miK0

Nieuws

Deze sectie is leeg.