Verslag Prenne 13/06/2019

VerV was goed vertegenwoordigd op dit netwerkevent voor preventieadviseurs. Prebes zorgde wederom voor een puike organisatie met drie sprekers over ergonomie. Naast onze sponsors had ook VerV deze keer zijn eigen beursstand, een primeur.

Kristien Selis (IDEWE)
Het ergonomiebeleid bij UZ Leuven is een samenwerking tussen verschillende partijen: aankoopdienst, technische dienst, stuurgroep ergonomie, antenne personen op de afdeling, interne en externe preventiedienst. De dagelijkse werking van ergonomie binnen de primaire, secundaire en tertiaire preventie werd concreet gemaakt. Ergonomie laten leven op de werkvloer en gedragen door directie is een groeiproces waarin de verschillende partijen elkaar versterken.

Britt Coomans (CLB)
Re-integratie van locomotorische klachten komt vaak neer op een jobmatching tussen de fysieke belasting van een job en de mogelijkheden van de medewerker. Britt legde eerst de opbouw van de risicoanalyse ergonomie uit om daarna de match te kunnen maken op basis van het gesprek met de medewerker. Basis van het gesprek vormen de vijf A’s om een brede blik op de jobmogelijkheden te behouden.

Ellen Suy (Liantis)
Elke preventieadviseur wil impact hebben, wil de vruchten van zijn werk kunnen plukken. Om dit te realiseren dient men eerst het echte doel van de opdrachtgever te achterhalen. Wanneer het doel het verminderen van fysieke belasting is, dan is een opleiding misschien niet het juiste middel. Ergonomie is geen one night stand. Opdrachtgevers moeten zich bewust zijn dat losse acties waarschijnlijk geen succes opleveren om hun doel te bereiken.

Nieuws

Deze sectie is leeg.