Studie mobiliteitsklassen (MK5)

De mobiliteit van de zorgvrager in kaart brengen is een cruciaal onderdeel in het stimuleren van de zelfredzaamheid van zorgvragers. In België en Nederland worden de MobiliteitsKlassen 5 (MK5) als classificatiesysteem reeds volop gebruikt. Vanuit VerV nemen we deel aan een betrouwbaarheidsstudie hierrond.

Wil jij meedoen? Geef dan hier een seintje.

Om bij te dragen aan een wetenschappelijke onderbouwing werd een betrouwbaarheidsonderzoek opgezet waarvoor we graag op jouw medewerking rekenen. Concreet zal gevraagd worden een aantal video-observaties te beoordelen. Je krijgt een aantal korte filmpjes van een (echte) cliënt te zien en je wordt gevraagd welke mobiliteitsklasse (A-E) hij of zij heeft. We denken dat je er in totaal 2x 30 min mee bezig zal zijn. Alles gaat natuurlijk online. 

Ken je de MK5 niet? Geen probleem! Begin februari ontvang je van ons een gepersonaliseerde link met alle nodige informatie. Ervaring is dus helemaal niet nodig. Jouw beoordelingen worden anoniem geanalyseerd, dus niemand weet wat jij hebt beantwoord.

Wil je graag deelnemen, laat hier je mailadres na. Beslis je later om toch liever niet deel te nemen, dan is dat geen probleem. 


Dit onderzoek is een samenwerking tussen eUlift, Verv, LOCOmotion, AZ Alma, Familiezorg West-Vlaanderen en hogeschool VIVES.

Contactpersoon voor verdere vragen: aline.ollevier@vives.be

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.