Portret Machteld Van de Woestyne

Om zicht te krijgen op wie onze leden zijn en wat hen drijft, laten we elke nieuwsbrief iemand aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Machteld Van de Woestyne, preventieadviseur ergonomie bij Attentia. Benieuwd naar haar ervaringen en kijk op de ergonomie!

1. Wie ben je, waar werk je en wat doe je?
Mijn naam is Machteld Van de Woestyne en ik ben preventieadviseur ergonomie bij Attentia. Daarnaast ben ik praktijkassistente aan de Universiteit te Gent.

2. Hoe ben je in de ergonomiewereld terecht gekomen?
Tijdens mijn opleiding LO en bewegingswetenschappen wekten vakken zoals biomechanica en inspanningsfysiologie mijn interesse. Tenslotte heb ik tijdens mijn masterjaar alsook de opleiding preventieadviseur niv 2 arbeidsveiligheid gevolgd waarbij mijn interesse voor het onderdeel ergonomie erg groot was. Na mijn studies heb ik twee jaar gewerkt in een interne dienst als PA arbeidsveiligheid waarbij ik daarna de stap heb gezet om als ergonoom aan de slag te gaan bij een externe dienst. Ondertussen behaalde ik mijn masterdiploma ergonomie aan de UCL.

3. Op welke realisatie binnen ergonomie ben je het meest fier?
Oplossingen aan klanten kunnen bieden voor diverse werkposten (kantoor, zorg, industrie). Het analyseren van een methodiek voor een correcte bepaling van de fysieke belasting en capaciteit van werknemers (eindwerk).

4. Wat vind je zelf een mooi voorbeeld van ergonomie?
Ondertussen heb ik een kindje waarbij ik de dimensies van ergonomie toepas. Ook bij de aankoop van nieuwe meubelen hou ik rekening met de ergonomische aspecten.

5. Wat zijn je toekomstplannen in ergonomie?
Ik deed al heel wat ervaring op in de “nichemarkt” en wil dit graag nog uitbreiden om een echte expert te worden.

Nieuws

Deze sectie is leeg.