Portret Jeroen Lauwereys

Om zicht te krijgen wie onze leden zijn en wat hen drijft, laten we elke nieuwsbrief iemand aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Jeroen Lauwereys, country manager BeLux. Benieuwd naar zijn ervaringen en kijk op de ergonomie!

1. Wie ben je, waar werk je, wat doe je? 
Mijn naam is Jeroen Lauwereys en ik werk sinds kort als country manager BeLux voor BakkerElkhuizen. Mijn job bestaat erin onze resellers actief te ondersteunen met kwalitatieve werkplekoplossingen (die we veelal zelf ontwikkelen).

 2. Hoe ben je in de ergonomiewereld terechtgekomen?
Ik ben altijd al sportief geweest, en vanuit die interesse is het ook logisch dat ik sterk geïnteresseerd ben in gezond leven. Als jonge twintiger haalde ik mijn diploma Personal Trainer en begeleidde mensen naar een actieve levensstijl in een fitnessclub. Lopen en fietsen maakt al jaren deel uit van mijn leven, en eens mijn kinderen de atletiekmicrobe te pakken kregen, werd ik jeugdtrainer bij onze plaatselijke atletiekclub. Een actieve en gezonde levensstijl is niet enkel van toepassing buiten de werkuren.

Het was een logische stap om op zoek te gaan naar een job waarin ik mensen ook tijdens de werkuren kon helpen een actieve levensstijl aan te houden.  Door mijn job bij BMA Ergonomics kreeg ik de kans om in veel bedrijven medewerkers te adviseren bij het ergonomisch zitten en werken. De BakkerElkhuizen producten waren toen al een goeie aanvulling om het ergonomische plaatje compleet te maken.

 3. Op welke realisatie op ergonomiegebied ben je het meest fier?
Het doet steeds veel deugd om echt maatwerk te kunnen bieden, vb. voor mensen die na een operatie of ongeval te kampen hebben met blijvende letsels. Als je dan ervoor zorgen dat deze mensen terug aan de slag kunnen of dat het werken zoveel aangenamer en pijnvrij verloopt, dan geeft dat erg veel voldoening.

 4. Wat vind je zelf een mooi voorbeeld van ergonomie (in het dagelijks leven)?
Ik vind het belangrijk dat mensen preventief ergonomische tips in hun dagelijks leven toepassen en dit kan reeds vanop jonge leeftijd. Eentje waar ik dagelijks mee geconfronteerd wordt : de kinderen gaan met de fiets naar school, wat een hele goeie is!, maar het is dan ook belangrijk dat zij bewust nadenken over wat zij in hun schoolrugzak stoppen, om hun rug niet meer te belasten dan nodig… Het gaat erom zulke, vaak kleine dingen, standaard te maken en te integreren in het dagelijks leven.

Het zijn de kleine dingen die vaak een groot verschil maken. Bewegen is daar een heel goed voorbeeld van! Korte beweegmomenten verspreid over de volledige dag. Haalbaar voor iedereen, je hoeft geen 10km te kunnen lopen aan een bepaald tempo.

 5. Wat zijn je toekomstplannen in de ergonomie?
Ik zal mijn uiterste best blijven doen om het ergonomisch werken steeds beter geïntegreerd te krijgen in de bedrijfswereld. Work smart, feel good! :)

Nieuws

Deze sectie is leeg.