Portret Bea Vermeersch

Om zicht te krijgen wie onze leden zijn en wat hen drijft, laten we elke nieuwsbrief een lid aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Bea Vermeersch van Dana Belgium. Benieuwd naar haar ervaringen en kijk op ergonomie!

1. Wie ben je, waar werk je, wat doe je?
Ik ben Bea Vermeersch en werk reeds 10 jaar bij Dana Belgium in Brugge. Dana Belgium is een metaalverwerkend bedrijf waar tandwielkasten gemaakt worden voor de Off-Highway markt. Ik ben al bijna 20 jaar actief als preventieadviseur en milieucoördinator.

2. Hoe ben je in de ergonomiewereld terechtgekomen?
Vanuit het preventiegebeuren, kom je automatisch ook met ergonomie in aanraking. In ons bedrijf gebeurt nog heel veel handenarbeid,  wat de nodige ergonomie problematiek met zich meebrengt.

3. Op welke realisatie op ergonomiegebied ben je het meest fier?
Om een objectiever beeld te krijgen van waar de grootste ergonomie problemen zich situeren, werd enkele jaren gestart met een risicoanalyse ergonomie van alle werkposten. Deze risicoanalyse is gerealiseerd door een intensieve samenwerking tussen preventiedienst en de medische dienst.

Door de objectieve benadering kunnen we gerichter acties ondernemen. De leerpunten nemen we nu ook mee naar de lay-outs van nieuwe projecten.

4. Wat vind je zelf een mooi voorbeeld van ergonomie (in het dagelijks leven)?
De “dweiluitwring”-systemen.  Ik denk dat de meesten onder ons nog het beeld voor zich zien van hun moeder  die voorovergebogen haar handen “kapotwrong” om de nationale driekleur droog te krijgen.

5. Wat zijn je toekomstplannen in de ergonomie?
Ik zou graag nog de opleiding preventieadviseur ergonomie volgen.

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.