Portret Ann Van Erps

Om te weten wie onze leden zijn en wat hen drijft, laten we elke nieuwsbrief een lid aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Ann Van Erps, bedrijfsverpleegkundige ergonomie bij Premed. Benieuwd naar haar ervaringen en kijk op de ergonomie...

1. Wie ben je, waar werk je, wat doe je? 
Ik ben in '92 afgestudeerd als sociaal verpleegkundige. Zo ben ik bij een externe dienst voor Preventie en bescherming op het werk terecht gekomen. Sinds 1996 werkt ik voor de EDPB Premed met onze hoofdzetel in Leuven. In 2001 volgde ik de opleiding Preventie adviseur niveau II. Sinds lange tijd doe ik dus zowel de medische onderzoeken van werknemers als de bezoeken aan de bedrijven.

Ik geef nu ook opleidingen en workshops rond ergonomie, voer risicoanalyses uit en formuleer adviezen. Een zeer afwisselende job in samenwerking met een prachtig multidisciplinair team. Buitengewoon leerrijk en boeiend.

2. Hoe ben je in de ergonomiewereld terechtgekomen?
In 2017 was er ondersteuning van het ergonomieteam bij Premed nodig. En ben ik de bijzonder interessante opleiding Adviseur ergonomie gaan volgen bij Prevent. Een aanrader! Deze opleiding is zeer praktijk gericht en gegeven door fijne & ervaren lesgevers. Door deze kans heb ik een nog gevarieerder takenpakket dan voorheen.

3. Op welke realisatie op ergonomiegebied ben je het meest fier?
Grote projecten zijn interessant om te realiseren maar medewerkers kunnen helpen met eenvoudige adviezen waardoor ze onmiddellijk resultaat hebben is zeer fijn. Zowel tijdens de medische onderzoeken als bij een werkpostbezoek kan dit aan bod komen. Dat geeft voldoening. Soms verliezen we de meest evidente oplossingen of verbeteringen uit het oog.

4. Wat vind je zelf een mooi voorbeeld van ergonomie (in het dagelijks leven)?
De zit-sta bureaus vind ik een prachtige tendens. Dit maakt het eenvoudig om toch regelmatig recht te staan tijdens het uitvoeren van administratieve taken. Naast de klassieke tips zoals de trap nemen,… is een zit-sta bureau een efficiënt middel om het zitten te onderbreken.

5. Wat zijn je toekomstplannen in de ergonomie?
Deze zijn wat afhankelijk van de vraag van onze klanten. Maar ik hoop nog mooie projecten te mogen uitvoeren in samenwerking met mijn collega. Tijdens de bedrijfsbezoeken en de medische onderzoeken komt ergonomie natuurlijk regelmatig aan bod. Door de opleiding te volgen kan ik nu nog gerichter advies geven.

De werkgevers overtuigen van het nut van ergonomie (en niet alleen voor de werknemers die moeten tillen) is mijn missie. We mogen ook ook de thuiswerkers niet vergeten.

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.