Europees onderzoeksproject eUlift met VerV als partner

VerV is partner in het Europees onderzoeksproject "eUlift" van Erasmus+. De zorgspecialisten van VerV werken daarbij samen met de andere partners aan een digitaal leerplatform voor verplaatsingstechnieken.



De sterkte van het project zijn de Europese partners wat betreft de ergonomische inhoud, de educatie en de technische (digitale) ondersteuning. België speelt hierin een belangrijke rol met VerV als overkoepelende partner. De praktische organisatie zit bij AZ Alma. Daarnaast zijn er ook nog Vives en UZ Gent voor de didactiek en specifieke inhoud. De andere deelnemende landen zijn Spanje, Nederland, Hongarije en Litouwen. Met Nico Knibbe uit Nederland zijn de mobiliteitsklassen en de Tilthermometer belangrijke tools.

Binnen dit Europese onderzoeksproject staan er vijf doelen centraal:
* Creatie van een interactief platform
* Ontwikkeling app
* E-learning
* Leerpad opstellen
* Tailored training

De rol van de VerV is cruciaal zijn op verschillende vlakken. Dankzij de vele experts in de werkgroep zorg, willen we helpen de koers te bepalen qua inhoud, een kritische noot zijn, de noden uit de zorg weergeven maar ook best practices implementeren in de tailored trainingen.

In 2024 zullen de resultaten gecommuniceerd worden. Doel is een innovatieve en interactieve tool die ergonomie in zorgcentra en scholen optimaliseert en beter op elkaar afstemt. De werkvloer zal een snel inzetbare tool hebben en de scholen een leerpad dat zelfregulerend leren in kader van ergonomie mogelijk maakt in Europa.
 

Nieuws

Deze sectie is leeg.