Ergonomie sleutel in werkbaar werk

Ergonomie is de sleutel in werkbaar werk. De gemiddelde leeftijd van de werkpopulatie neemt toe en dat is een uitdaging bij fysiek werk. Jeroen Adam spreekt op de Ergoday “Inclusieve ergonomie” (02/06) hoe ze dit aanpakken bij Mowi. Jong en oud aan boord houden is er een strategische pijler van duurzaam ondernemen. Bekijk het volledige programma.

Het is verleidelijk om fysieke taken door te schuiven naar de jongere collega. Deze zijn echter de oudere medewerker van morgen. Er is een meer lange termijn aanpak nodig die uitgaat van een duurzaam beleid. Eerlijk werk, industrie & innovatie en het verminderen van ongelijkheid zijn triggers om hoog in te zetten op ergonomie.

Mowi Belgium ontving in 2021 van de Stad Brugge de Award voor Duurzame Held en behaalde voor de derde keer het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen. Duurzaam beleid vertaalt zich in 5 P’s: Planet, Prosperity, Peace, Partnership en last but not least People.

Jeroen Adam is OPEX-manager bij Mowi Belgium en zal op de Ergoday inclusieve ergonomie toelichten hoe werkbaar werk voor jong en oud zich vertaalt in de prakijk aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Benieuwd naar zijn verhaal? Schrijf je hier in.

 

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.