Ergoday zorg - 20/10

De Ergoday zorg 2020 zal de geschiedenis ingaan als een digitale editie. Dat maakte de studiedag er echter niet minder interessant op. De vele praktijkvoorbeelden en concrete toepassingen boden de nodige inspirate en nieuwe ideeën aan de deelnemers. Ondanks de webinar-vorm werd het een interessante en interactieve studiedag. De presentaties en opnames zijn te vinden onder het login gedeelte.

Bewogen tijden - Aanpak bij Corona en impact op ergonomie
Een getuigenis vanuit de werkgroep “bewegen en bewogen” van Nottebohm WZC met tal van praktijkvoorbeelden en de invloed vanCovid-19 op ergonomisch werken. 
Elien Saey-Van Peteghem, ergotherapeut Nottebohm WZC 

Single patient use wegwerpmateriaal
Het Covid tijdperk heeft het gebruik van SPU hulpmiddelen verhoogd. Wat zijn nu de voor- en nadelen van het gebruik van dergelijke hulpmiddelen. Welke criteria kunnen we hiervoor hanteren.
Buckens Filip, Ergonoom UZ Gent – VerV

Ondersteuning VAPH voor mensen met een handicap
Ergonomisch werken in de thuiszorg: wat kan het VAPH betekenen?
Als cliënt met een beperking kan je bij het VAPH terecht voor de aanvraag van hulpmiddelen die jou beter laten participeren. Daarnaast zijn een aantal hulpmiddelen ook van belang voor het ergonomisch werken van mantelzorger, eerstelijnsdiensten, thuisverpleegkundigen. Hoe verloopt een aanvraag bij het VAPH, waarvoor kan je daar terecht?
Hilde Pitteljon, Dominiek-Savio - VerV

Safety early mobilisation
Safety Early mobilisation of safety mobilisation in een acute of een chronische setting. Verschillen of meer overeenkomsten dan we vermoeden? Vaak worden dezelfde doelen nagestreefd, worden dezelfde hulpmiddelen gebruikt. Vanuit twee verschillende invalshoeken, ziekenhuis en instelling voor mensen met beperking, wordt safety mobilisation toegelicht.
Jolien Ballegeer, Dominiek-Savio, Gits, Lieven Maertens, AZDelta, Roeselare

Demonstratie Repose matras
“Een liaison tussen decubituspreventie en ergonomie”
Binnen een praktische uiteenzetting bieden we duidelijke oplossingen aan bij de preventie en behandeling van doorligwonden. Onze aanbevelingen worden gestaafd met bondige verwijzingen naar de recent uitgevoerde START- studie van Prof.Beeckman samen met het researchteam van Skin Integrity Group van de Universiteit Gent. U zal het gebruik van een matrasvervangend systeem de Repose Ultracore voorgesteld krijgen, alsook de Toto, een systeem om geautomatiseerd de patiënt in wisselhouding te brengen.
Johan Vreven, Business Development Manager, verpleegkundige en Ann Vande Velde, Key Account Manager ergotherapeut, Hospidex

Nieuws

Deze sectie is leeg.