Verslag infosessie specialisatie ergonomie

Op 17 mei verzamelden de geïnteresseerden in de specialisatie opleiding ergonomie zich in Brussel. Lieve Vantieghem en Sven Hensen van VerV gaven uitleg over de leerlijn ergonomie en de inhouden die aan bod komen tijdens de specialisatie. Als ervaringsdeskundigen of vers afgestudeerden preventieadviseurs ergonomie gaven ze praktische info uit eerste hand.

Presentatie infosessie specialisatie ergonomie (.pdf)

De specialisatie ergonomie is opgebouwd uit 10 modules. Elke module kent eenzelfde structuur van theorie, praktijk, zelfstandige opdracht en presentatie. De theorie is een combinatie van zelfstudie en ex cathedra lesgeven. Uniek aan de opleiding is dat de praktijk doorgaat in bedrijven op de werkvloer. Daar wordt de theorie in groep toegepast. Individueel wordt deze oefening afgetoetst in een praktijkopdracht. Dit maakt de opleiding tijdens het jaar door ook intensief.

Bij de toekomstige cursisten viel vooral het enthousiasme en de motivatie op. Toch bleek er een algemene bezorgdheid over de combinatie opleiding-werk-privé. Hierop kregen ze een eerlijk antwoord, wat een realistisch beeld geeft van de opleiding. Vanuit de ergonomievereniging zetten we vooral in op de inhoud zodat de kennis ook voldoende praktijkgericht wordt aangeboden.
 

 

 

Nieuws

This section is empty.