Congressprokkels Lisa Donckers

In de aanloop van het Ergonomiecongres laten we telkens een deelnemer aan het woord. Lisa Donckers, zorgkundige in een woonzorgcentrum, VerV vroeg waarom ze er zeker bij wil zijn en voor welke sessies ze heeft gekozen? Lees hier haar sprokkels…

De vorige editie van Ergoday zorg was ik er reeds bij. Dat was toen een heel interessante studiedag omwille van de praktijkgerichte workshops. Daarom kies ik ook dit jaar voor de sessies rond transfers. Ik hoop opnieuw een demo te krijgen van hoe transfers uit te voeren in functie van de mobiliteitsklassen en welke hulpmiddelen nodig zijn. Dat is steed bruikbare informatie om terug mee te nemen naar onze zorginstelling.

Omdat er ook soms vragen rond ergonomie komen van onze beeldschermwerkers en het ondersteunend personeel, ga ik de sessies “PC werkplek” en “Tips poetsen” volgen. Wat extra kennis over ergonomisch materiaal en hoe nu juist een beeldschermwerkplek juist goed instellen, kan mij daarbij zeker helpen. Bij ernstige klachten kan ik dan nog een ergonoom erbij halen. Ook voor het poetsen hoop ik tips te krijgen rond goed materiaal en hoe rugvriendelijk te werken.

Ik ben alvast heel benieuwd naar het Ergonomiecongres. De locatie in Affligem was vorige keer ideaal voor de parallelle sessies. Centraal was er dan de ontmoetingsruimte met ook de standen van leveranciers. Dat creëerde een aangename dynamiek met alle deelnemers.

Bekijk het programma van het Ergonomiecongres

Schrijf je hier in!

 

 

 

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.