Charter OC Cirkant

Charter "ergonomie in de zorg" voor OC Cirkant
AARTRIJKE- OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking, kent het belang van zijn medewerkers en zet dus al jaren in op een sterk ergonomiebeleid. Om dit nu ook officieel te bevestigen, ondertekende de directie van OC Cirkant vandaag het charter ‘ergonomie in de zorg’ van VerV.

Het charter “Ergonomie in de zorg” verzamelt de zorginstellingen die inzetten op ergonomie en een gezonde zorg. Ook de directie van OC Cirkant engageert zich nu officieel om de nodige aandacht te besteden aan ergonomie. Geen loze woorden, want de VerV, de beroepsvereniging voor ergonomie, koppelt hier meteen enkele belangrijke praktijkrichtlijnen aan.

Dat OC Cirkant geen groentje is op vlak van ergonomie zie je aan de uitgebreide aandacht die eraan wordt besteed in de voorziening. Zo zijn er tal van vormingen die de aandacht vestigen op de juiste houding bij het hanteren en bewegen. Maar er werd ook al heel wat geïnvesteerd in de nodige tools en infrastructuur om de belasting voor medewerkers zo klein mogelijk te houden.

Niet alleen de medewerkers profiteren trouwens van dit engagement rond ergonomie. Ook voor de bewoners van Cirkant ligt de focus op de juiste ondersteuning tijdens fysieke verplaatsingen, zodat dit voor hen comfortabel en veilig kan gebeuren.

Met de ondertekening van het charter wil de directie van OC Cirkant het belang van ergonomie alvast nog eens op de kaart zetten en wil men ook het engagement aangaan om dit ook in de toekomst te blijven doen. Dit moment was ook een extern moment van erkenning voor de reeds jaren goede ergonomische inzet in OC Cirkant.

          

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.