10-10-10-campagne 2021

De 10-10-10 campagne zit erop! Op 11 oktober hebben we massaal het zitten 10 minuten onderbroken. Wie een foto deelde op sociale media maakte bovendien kans om een Steppie van Health2Work te winnen. Hieronder de drie winnaars. Proficiat aan Fiscadvies, Actief Houthalen en AZ Damiaan Oostende! Veel plezier met jullie balance board.

AZ Damiaan Oostende
De ergotherapeuten van AZ Damiaan riepen om recht te staan om zo het langdurig zitten te onderbreken. De medewerkers aan het onthaal en de stewards gaven alvast het goede voorbeeld.

Actief Houthalen
Bij Actief ging men om 10u ook 10 minuten rechstaan. Zo werd er opgeruimd, de telefoon beantwoord en alsook dat belangrijke mailtje al rechstsaand gelezen. "Soms moet je durven rechtstaan opdat anderen ook richting vinden."

Fiscadvies
Bij Fiscadvies (boekhouding) hebben we uiteraard een zittend beroep. Dat kan heel wat fysieke klachten met zich meebrengen. Als organisatie proberen we dan ook veel aandacht te geven aan ergonomisch werken en gezond leven:
* In hoogte verstelbare zit-sta tafels
* Ergonomische stoelen
* Tweede schermen en laptophouders
* Beweging en sporten aanmoedigen...

We deden tijdens onze wekelijkse teammeeting graag mee aan de oproep om even te wisselwerken. Om 10u stonden we met zijn allen recht op de tonen van "I like to move it"! Op deze foto weinig of geen gezichten, dus alleen maar rechtstaande collega's. Boekhouden saai? Niet bij ons! Zo tussendoor eens rechtstaan tijdens een meeting is gezond, plezant, goed voor de concentratie en het energiepeil.

Thomas More
De meest ludieke inzending kwam van Thomas More. De sportklassen dansten er de Macarena!

Health Promotion UGent
UGent kreeg dan weer de meeste deelnemers tegelijk op de been. Inzending van de onderzoeksgroep Health Promotion van UGent met het studenteninitiatief #daretostand.


 

 

Nieuws

Deze sectie is leeg.